dimarts, 4 de setembre de 2012

Jornada de voluntariat al Mas Marcè


Aquest passat diumenge, 2 de setembre, el grup de voluntaris de Custòdia Agrària de l’Empordà ha realitzat una jornada de treball al Mas Marcè de Siurana, on ha col·laborat en la construcció d’un filtre verd.

Les jornades s’engloben en el marc de la campanya “Un paisatge que alimenta” que du a terme el GOB Menorca amb col·laboració de la IAEDEN. Aquest projecte té com objectiu la col·laboració i promoció de les finques compromeses amb el paisatge empordanès i que desenvolupen una activitat agrària ambientalment sostenible.

Els treballs realitzats han consistit en la plantació i adequació d’una bassa/filtre verd que recull d’aigües pluvials procedents dels patis d’allotjament d’ovella de l’explotació Mas Marcè. Amb la construcció d’aquests filtre verd es preveu depurar les aigües brutes, per poder-les reutilitzar pel reg a la pròpia finca. Els treballs realitzats han estat projectats i supervisats gràcies a l’empresa Naturalea, especialista amb la construcció de filtres verds.

La jornada de treball va acabar amb una visita a les instal·lacions de la granja Mas Marcè i el tast dels productes de la mateixa finca.