divendres, 21 de desembre de 2012

Trobada anual de productors

El passat dimecres vam celebrar la primera trobada anual de productors de les finques amb acord de custòdia agrària i tota aquella gent vinculada el projecte al local municipal Can Met de Figueres. Hi van participar més d'una vintena de persones. 
Durant l'acte es van fer entrega dels acords de custòdia signats, es va fer un repàs fotogràfic de les activitats realitzades, des de la signatura dels diferents acords de custòdia, les jornades de voluntariat, les excursions per a conèixer les finques..., i finalment es va fer un tastet dels productes de les finques amb acord.
Totes aquestes activitats s'han organitzat en el marc del projecte Cultivant Sinergies, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i FEADER i amb la col·laboració de la Diputació de Girona. 
Des de l'inici, a mitjans 2011 ja s'han signat 9 acords de custòdia amb finques de la comarca, des de vàries hortes ecològiques, finques ramaderes, vitivinícoles o productores d'oli. Totes elles sumen un total de 2300 ha que promocionen les bones pràctiques ambientals i fomenten la conservació del paisatge empordanès.