dilluns, 26 de novembre del 2012

Sortida a la finca de Baussitges

En el marc del projecte de custòdia agrària "Cultivant sinergies", aquest passat diumenge 45 persones van participar a la sortida per la Finca de Baussitges situada en terme municipal d'Espolla acompanyats per en Jaume Geli, guarda del Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera i la propietària de la finca, la Marta Carola.

Durant la visita a la finca varem visitar el mas de Freixe i els seus entorns on, a banda de conèixer la gestió del ramat de la vaca de l’albera, de la mà de la Marta Carola, en Jaume Geli ens va ensenyar un poblat ibèric i varem seguir caminant fins les restes de l’església de Sant Miquel de Freixe.



En definitiva, la sortida pretén acostar el consumidor final a les explotacions amb acord de custòdia per tal de conèixer el lloc on s’elaboren els productes, en aquest cas la carn de vaca de l’Albera.

A través de la custòdia agrària es pretén impulsar la conservació de les activitats agràries tradicionals, ambientalment sostenibles i de proximitat que actuen com a verdaders modeladors del paisatge empordanès i refugi de la biodiversitat.