dijous, 15 de novembre del 2012

Visita de la finca de Baussitges

El proper diumenge 25 de novembre visitarem la finca de Baussitges a Espolla acompanyats del guarda del Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, en Jaume Geli, que ens guiarà en el recorregut d'aquesta finca de 2100 ha i ens explicarà curiositats tant a nivell cultural, naturalista o paisatgístic. També ens acompanyarà la Marta Carola, gestora de la finca. Aquesta sortida s'enmarca dina la campanya de custòdia agrària en el marc de del projecte “Cultivant sinergies” un pla pilot de desenvolupament rural del GOB Menorca amb la col·laboració de IAEDEN, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i pel FEADER.

La muntanya de Baussitges està situada dins el municipi d'Espolla, part d'aquesta està inclosa dins el PNIN de l'Albera. Mantenen diversos ramats de vaca de l'Albera (raça autòctona), essent de les poques finques de la comarca que mantenen aquesta raça. La finca ven carn dels vedells amb certificat ecològic i també oli propi.
Aquesta excursió pretén ser un acostament a la cultura del camp tradicional i a les pràctiques agràries responsables. La sortida és gratuïta però cal inscripció prèvia per telèfon al 972670531 de dimarts a divendres de 9h a 13h o agroterritori@iaeden.cat.