dilluns, 19 de novembre de 2012

Visites de les escoles, curs 2012-2013

Enguany, tornem a oferir activitats gratuïtes per a les escoles de la comarca per a conèixer les explotacions amb acord de custòdia agrària de Can Salva, on treballaran l'horta ecològica; i Mas Marcè on visitaran l'explotació i treballaran la llana.


Aquestes activitats s'ofereixen en el marc del projecte “Cultivant sinergies” un pla pilot de desenvolupament rural del GOB Menorca amb la col·laboració de IAEDEN, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i pel FEADER.

Aquestes sortides pretenen ser un acostament a la cultura del camp tradicional i a les pràctiques agràries responsables. En concret, aquestes visites- taller s'ofereixen  als cursos de Cicle Superior de l'Educació Primària, podent atendre un màxim de 50 nens/es per visita, ja que es faran grups de màxim 25 participants. A més, aquests tallers s'ofereixen de manera gratuïta als 20 primers grups que ho sol·licitin, 10 a la finca de Can salva i 10 a la finca del Mas Marcè. Aquestes activitats es realitzaran els mesos d'abril, maig i juny.

Finalment, només comentar que el nombre de tallers subvencionats en el marc de la campanya són limitats, i que per tant, les sol·licituds seran ateses per ordre cronològic fins assolir el màxim de tallers gratuïts.

En definitiva, a través de la custòdia agrària es pretén impulsar la conservació de les activitats agràries tradicionals, ambientalment sostenibles i de proximitat que actuen com a verdaders modeladors del paisatge empordanès i refugi de la biodiversitat.