Us convidem al II Seminari d'Agricultura i Medi Ambient que organitzem la IAEDEN i el GOB Menorca. els propers dissabtes 2 i 9 de març a l'Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries. El programa és el següent:
Dissabte 2 de març
- 2/4 de 10. Recepció, entrega de documentació i cafè
- A les 10. Inauguració del seminari
- 1/4 d’11 .Presentació del projecte de custòdia agrària IAEDEN - GOB Menorca, a càrrec de Montse Pascual (tècnica)
- A 3/4 d’11h. Productes Locals del Lluçanès com a estratègia de desenvolupament rural, a càrrec de Laura Megias, tècnica de desenvolupament rural del Consorci del Lluçanès.
Es presentarà l’experiència que duen a terme el Consorci del Lluçanès en la difusió del patrimoni agroalimentari lligat al seu territori i la promoció del turisme fomentant el consum i la comercialització del producte local.
- A 2/4 d’1 ¿Hi ha un pensament ecològic?, a càrrec de Joan Bassets, veterinari, un dels responsables d’Ecogarrotxa i assessor en el camp de la ramaderia i agricultura ecològica.
Joan Bassets ens parlarà de la viabilitat de les activitats agràries compromeses ecològicament centrant-se en les dues ànimes de l’ecologia: La crítica del desenvolupament sostenible en comparació amb el canvi ecològic.
- A les 2. Pica-pica dinar per als assistents
Dissabte 9 de març:
- 2/4 de 10 Recepció, entrega de documentació i cafè
- A les 10. La PAC, què representa pel sector agrari? Lourdes Viladomiu, professora del Departament d’Economia Aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Parlarem de la PAC, el nou enfoc de la política agrària comunitària. Ens basarem en les principals novetats, canvis en les polítiques vers l’agricultura fent especial èmfasi en l’agricultura ecològica i el desenvolupament rural.
- A ¾ de 12. L’Agricultura biodinàmica pagesa familiar a càrrec de David Nivet, vinyater biodinàmic de la Catalunya Nord, membre de l’associació CIVAM BIO 66.
Ens presentarà la seva experiència en la viticultura biodinàmica. Domaine Nivet- Galinier està situada als aspres al peu del Canigó amb 7 hectàrees de vinya cultivada. La cultura biodinàmica que practiquen és el resultat d’una preocupació familiar per la conservació del paisatge i l’entorn, per tal que els elements que formen la finca no vegin alterat el seu equilibri.
En acabar la ponència es farà un tast dels vins que produeix.
- A les 2. Pica-pica dinar per als assistents
Aquest seminari s'enmarca en el marc del projecte de custòdia agrària “Cultivant sinergies” un pla pilot de desenvolupament rural del GOB Menorca amb la col·laboració de IAEDEN, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Mar¡ i pel FEADER.
Per a més informació: 972670531(matins).