El proper dimecres 6 d’octubre, es reprenen les sessions del grup de treball del projecte de custòdia agrària a l’Empordà. Després de 3 sessions treballant les mesures agroambientals que conformaran el projecte, en la última sessió ja varem encetar un nou tema: els beneficis d’acollir-se a un acord de custòdia.
Hem estructurat aquest beneficis en tres apartats:
* Els beneficis directes: accés a ajuts específics, possibilitats de desgravació fiscal,...
* Els beneficis agraris i mediambientals, per l’aplicació de les mesures agroambientals.
* Els beneficis de formar part de l’acord: assessorament, voluntariats, difusió dels productes,... .
Per aprofundir en aquest capítol de beneficis, hem convidat a Jordi Pietx, director de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), amb el qual podrem conèixer, aprofundir i debatre quins són el beneficis que comporta per al pagès signar un acord de custòdia.
La Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) és una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país. La XCT creu en la necessitat i en l’oportunitat de capacitar la societat civil perquè pugui tenir un paper actiu i directe en la conservació del territori.
El programa pel proper dimecres 6 d’octubre començarà a les 20:00, una hora abans que les altres sessions, així no acabarem massa tard.
La sessió estarà dividida en dues parts:
- Una primera en la qual en Jordi Pietx ens explicarà els beneficis d’acollir-se a un acord de custòdia
- I una segona part de debat, en la qual podrem preguntar, debatre i conèixer altres experiències similars.
No us preocupeu per l’horari!, ja que durant la sessió podreu fer un mos. Us prepararem alguna cosa per picar, que aniria bé poder acompanyar amb algun dels vostres productes (vi, fruita,...), i així els donem a conèixer entre els participants del projecte.
Us animem a assistir a la propera sessió!!
Dia: Dimecres, 6 d’octubre
Hora: 20:00
Lloc: Ecomuseu-farinera de Castelló d’Empúries
agroterritori@iaeden.cat