divendres, 15 de març del 2013

Sortida per conèixer la Garriga i la finca "les Clotes"



El proper diumenge 24 de març visitarem la Garriga de Llers de la mà del naturalista Jenar Fèlix que ens guiarà a través d'aquest espai i ens explicarà el patrimoni de pedra seca que hi podem trobar. Aprofitarem la sortida per visitar la finca “les Clotes” amb oliveres de la varietat Argudell que produeix oli sota la marca Oli memoriae” on el seu gestor, Jose Antonio Rodriguez, ens explicarà el seu projecte i podrem tastar l’oli de l’any.  
Aquesta sortida s'enmarca dina la campanya de custòdia agrària en el marc de del projecte “Cultivant sinergies” un pla pilot de desenvolupament rural del GOB Menorca amb la col·laboració de IAEDEN, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i pel FEADER.
La Garriga d’Empordà es situa entre els pobles de Llers al nord, i de Vilanant, Avinyonet de Puigventós i Vilafant al sud. El seu paisatge, entre la plana empordanesa i la Garrotxa d’Empordà, es caracteritza per un relleu suau i ondulat i per una vegetació plenament mediterrània. És en aquest paisatge on trobem la finca "les Clotes". Aquesta excursió pretén ser un acostament a la cultura del camp tradicional i a les pràctiques agràries responsables.
La sortida és gratuïta però cal inscripció prèvia per telèfon al 972670531 de dilluns a divendres de 9h a 13h o agroterritori@iaeden.cat.