dijous, 27 de març del 2014

III Seminari d'agricultura i medi ambient



Èxit d'assistència i participació a la tercera edició del Seminari Agricultura i Medi Ambient, dos matins de dissabte del mes de març a l'Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries amb una quaranta-dos inscrits. El seminari vol ser un espai de trobada per a les persones dedicades i interessades en el sector agrari, tant per la seva activitat econòmica com per l’estreta relació que té amb el paisatge, els recursos naturals i la biodiversitat. Aquest any, s’han donat a conèixer iniciatives que aconsegueixen la viabilitat en les seves explotacions tot incorporant la conservació de la biodiversitat de l’entorn, però també eines i estratègies de millora de la comercialització diferenciada dels productes.

El dissabte 15 de març vam gaudir de la presentació “És possible fer viable una explotació amb varietats locals?” a càrrec de Jordi Puig i Cristina Fígols, ambientòlegs de l'empresa Espigall SCP de producció i comercialització d’horta ecològica. I la presentació de Borja Camí sobre la gestió de l’entorn cultivat favorable pel control biològic en les explotacions agrícoles.

El dissabte 22 de març vam disfrutar de la presentació de l’associació Trenca, a càrrec de Xavier Marco, on ens van explicar la recuperació d’uns vells oliverars, amb la producció de l’oli Salvatge, en un dels símbols d’un projecte de desenvolupament rural integral a les Garrigues i d’estratègia de conservació de l’hàbitat. I una segona presentació de casos innovadors de màrqueting a empreses agroalimentàries, a càrrec de Gerard Costa, professor titular del Departament de Direcció de Màrqueting d’Esade.

Els dos dies vam poder acabar el matí amb un tastet pica-pica de plats elaborats amb  productes procedents de finques del projecte de custòdia agrària.

Aquí posem algunes fotos d'aquests dies i en breu penjarem les documentacions i presentacions de les jornades.




Aquest seminari s'emmarca en el marc del projecte de custòdia agrària “Cultivant sinergies” un pla pilot de desenvolupament rural del GOB Menorca amb la col·laboració de IAEDEN, cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí i pel FEADER.