dijous, 9 de novembre del 2017

Jornada 18 de novembre: ocells i ratpenats en el control biològic de plagues.

El dissabte 18 de novembre al matí a Mollet de Peralada realitzarem una jornada tècnica sobre els ocells i ratpenats en el control biològic de plagues.
Els ratpenats i determinats ocells són depredadors naturals d'algunes plagues que es presenten en els cultius i conèixer les tècniques adequades d'instal·lació de les caixes nius ens pot ser útil molt útil pel tractament ecològic de plagues.

Programa de la Jornada:
- 9:15h Inscripcions i presentació de la jornada
- 9:30h Beneficis i sinergies de la presència de determinats ocells en el maneig agrari. Criteris bàsics d’instal·lació de caixes niu. Per Jordi Baucells, expert.
- 11:00h Pausa
- 11:30h Beneficis i experiències dels ratpenats en el control de plagues. Criteris d'instal·lació de caixes dormider de ratpenats. Per Xavier Puig, investigador responsable projecte Eco-bats.
- 13:00h Cas pràctic. Exemple d'instal·lació d’una caixa de ratpenats. Per Xavier Puig, investigador responsable projecte Eco-bats.
- 14:00h Cloenda de la jornada

Hora i lloc de trobada: A les 9 del matí al Celler La Vinyeta (carretera de Mollet de Peralada a Masarac) a l'Alt Empordà.
Jornada gratuïta, però cal inscripció prèvia a agroterritori@iaeden.cat o al telèfon 972 67 05 31 (de dilluns a divendres als matins)
Organitza: IAEDEN i Grup de Custòdia agrària de la XCT en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2017 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Podeu desplegar el cartell AQUÍ