dilluns, 29 d’octubre de 2018

Jornada “Eines per a l’impuls a la producció ecològica de l’Empordà”


El divendres 26 d’octubre  vam poder gaudir de la jornada tècnica “Eines per a l’impuls a la producció ecològica de l’Empordà” a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries organitzada per la IAEDEN en el marc del Pla Anual de Transferència de Tecnològica de la Generalitat.

La jornada va tenir molt bona acollida amb la participació de 25 persones que van col·laborar enriquint el debat amb les seves opinions i experiència pròpia.

La jornada es va iniciar amb la presentació de la Mercè Mauri de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès que va presentar la marca PRODUCTE DEL RIPOLLÈS  que és una marca de garantia que s’organitza a partir d’una associació de productors del territori que rep el suport de l’administració pública per tal de promocionar el producte local. I la segona part ha consistit en un debat per tal de d’identificar  les oportunitats i debilitats de la producció i comercialització ecològica a la comarca amb Marta Carola -productora de vaca de l’Albera-, Enric Navarro del Parc Agroecològic d’Albons, Miquel Vilardell de l’Agroturisme Can Salva de Torroella de Fluvià i la participació de tot el públic.
Tothom ha estat d’acord en que el producte ecològic és invertir en salut, que cal treballar per la promoció del producte ecològic i de proximitat i en la conscienciació per part del consumidor, així com buscar fórmules de cooperació dins del sector i tot plegat sense perdre de vista l’exemple de països com França que porten més anys d’experiència.

Podeu visualitzar la presentació de la marca PRODUCTE DEL RIPOLLÈS aquí