dijous, 7 de novembre del 2013

II JORNADA DE LA DONA PAGESA

El passat dissabte 19 d'octubre vam organitzar la II Jornada de la Dona Pagesa a l'Alt Empordà a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries. 


L’acte va consistir en una presentació de l'experiència de Can Maia - Verdures i conserves ecològiques, de Santa Pau (La Garrotxa) de la mà de la titular de l'explotació Montserrat Miralles, que ens va aportar unes reflexions molt interessants derivades de la seva experiència aconseguida al llarg dels anys.
A mig matí durant la pausa vam degustar alguns dels productes generats a les finques de custòdia de la comarca, mentre vam continuar debatent sobre l'elaboració de conserves casolanes. I vam acabar el matí amb un taller participatiu sobre “Dona i Treball en l’àmbit rural” on vam reflexionar del paper de la dona pagesa.
La jornada s’engloba en el marc de la campanya “Un paisatge que alimenta” que du a terme el GOB Menorca amb col·laboració del IAEDEN. Aquest projecte que té com objectiu la col·laboració i promoció de les finques compromeses amb el paisatge empordanès i que desenvolupen una activitat agrària ambientalment sostenible.